Avustajatoiminta Uudenmaan ja Helsingin alueella päättyy kesäkuussa 2018

Sotainvalidien Veljesliiton Uudenmaan avustajahankkeen avustajat tekevät viimeiset asiakaskäyntinsä kesäkuun alussa. Tällöin päättyy Uudellamaalla jo vuodesta 2006 toiminut hanke, joka aloitettiin Kaunialan sairaalan hallinnoimana Espoossa, Vantaalla ja keskisellä Uudellamaalla. Hanke ulottui aina Riihimäelle, Lopelle ja Hausjärvelle saakka. Helsingissä avustajatoimintaa on ollut vielä tätäkin kauemmin. Helsingin ja muun Uudenmaan hankkeet yhdistyivät vuoden 2016 alusta.

Haikein mielin päätämme tämän sotainvalideja ja muita sotiemme veteraaneja sekä heidän puolisoitaan ja leskiään palvelleen avustajatoiminnan. Avustajat ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella sadoissa veteraanitalouksissa ja auttaneet arjen kotiaskareissa, saattoapuna ja monenlaisen tuen antajana. Monet asiakkaat ovat olleet avun piirissä jo vuosia. Myös avustajista useat ovat olleet mukana pitkään.

Hankkeen rahoitus on koostunut pääosin valtiolta tulleesta työvoimapoliittisesta tuesta. Vuoden 2018 alusta alkaen tukea ei enää ole myönnetty, minkä takia toiminta ei enää ole taloudellisesti mahdollista.

On jäähyväisten ja kiitosten aika

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme siitä, että olette vuosien aikana käyttäneet avustajatoiminnan tarjoamia palveluita ja luottaneet meihin. Avustajamme ovat kokeneet työnsä palkitsevana ja tärkeänä. Heistä on ollut tärkeää tutustua teihin asiakkaisiin ja oppia teiltä. Moni tarina on koskettanut ja jäänyt mieleen.

Kiitämme myös asiakkaidemme omaisia saamastamme luottamuksesta. Yhteistyö omaisten kanssa on ollut tässä työssä olennaisen tärkeää.

Kiitämme myös kaikkia niitä tahoja, jotka ovat asiakkaiden lisäksi mahdollistaneet avustajatoiminnan. Näitä ovat alueelliset veteraanijärjestöt, paikallisosastot ja -järjestöt, Veteraanivastuu ry ja sen paikallisosastot sekä Sotainvalidien Veljesliitto. Toimitilamme Veteraanitalossa Pasilassa ja tätä ennen Oulunkylän kuntoutussairaalassa ovat olleet erinomaisia. Yhteistyö muiden veteraanijärjestöjen ja niiden toimijoiden kanssa on ollut mutkatonta ja helppoa. Kiitos teille kaikille!

Toivotamme asiakkaillemme parhainta terveyttä ja kaunista kesää!

Heidi Aho, projektipäällikkö
Tiina Saloheimo, projektiohjaaja

  Yhteystiedot

  Ratamestarinkatu 9 C, 3. krs
  00520 Helsinki
  Käyntiosoite: Kellosilta 4, 3. krs

  Asiakastilaukset ja tiedustelut mieluiten
  ma–pe klo 9–11 p. 040 137 6807
  Heidi Aho  projektipäällikkö Heidi Aho
  p. 050 406 1902
  heidi.aho(at)sotainvalidit.fi
  Uudenmaan alueen (ei Helsinki) avustajien ohjaus, muut asiat

  Tiina Saloheimo


  Projektiohjaaja Tiina Saloheimo
  p. 040 137 6807, tiina.saloheimo(at)sotainvalidit.fi
  Asiakastilaukset, koko Uudenmaan alueen laskutus, Helsingissä toimivien avustajien ohjaus