Uutisarkisto


22.1.2016 12.47

Tukirahojen tiukkuus vei osan veteraanien avustajatoiminnasta

Vuodenvaihteen hankepäätökset ovat tulleet: osa Avustajatoiminta-hankkeista jäi ilman rahoitusta 1.1.2016 alkaneella hankekaudella.

Palkkatukiuudistukset ja valtion tiukka rahatilanne ovat viime vuodesta lähtien vaikeuttaneet merkittävästi sotiemme veteraanien avustajatoimintaa valtakunnallisesti.

Avustajien löytäminen on ollut viime vuodesta lähtien vaikeaa, koska rahat ovat vähissä ja tilanne on johtanut tiukkaan tarveharkintaan. Joillakin paikkakunnilla on avustajatoiminnan antamaa apua jouduttu keskeyttämään tilapäisesti työntekijöiden puutteessa. Kielteisten hankepäätösten johdosta joitain alueita jää nyt pois avustajatoiminnan ulottuvilta. Kuitenkin avun saajille tällainen järjestön tarjoama, kunnallisia palveluja täydentävä apu on entistäkin tärkeämpää veteraanien sekä heidän puolisojensa ja leskiensä ollessa hyvin iäkkäitä.

Vuoden vaihteessa ilman hanketukea jäivät Pohjois-Pohjanmaa, Rauman seutu sekä Pohjois-Savo. Etelä-Pohjanmaalla hanke päättyy helmikuun lopussa eikä hankehakua ole avattu tälle vuodelle.

Avustajatoimintaa jatketaan Sotainvalidipiirin omana toimintana Pohjois-Savossa sekä Etelä-Pohjanmaalla. Uudellamaalla Uudenmaan ja Helsingin aluehankkeet yhdistyivät 1.1.2016 alkaen. 


Avustajatoiminnalle lahjoitettu autoja yritysten tuella!

Avustajatoiminta on saanut kolmeen otteeseen yritysten tuella autoja käyttöönsä. Autot ovat mahdollistaneet syrjäisempienkin seutujen jäsenten palvelun, jotta he pystyvät asumaan omissa kodeissaan pidempään.

Autot 3 luovutus, 2 valkeaa oikea kylki
Lue lisää autojen lahjoituksesta

Avustajatoiminnan mahdollistavatPalaa otsikoihinVeteraanien kotiapuhanke Kannus
Keski-Pohjanmaan avustajatoimintahanke piti tiedotustilaisuuden 16.3. Kuvassa vasemmalla ohjausryhmän puheenjohtaja Matti Uusi-Rauva, oikealla projektipäällikkö Kaija Pouttu ja keskellä valtakunnallisentukihankkeen projektijohtaja Eija Kilgast.
Kuva: Kati Jylhä